Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Equick
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2014 2:52 pm Temat postu: Jaki biznes uruchomić w Manchester? |
|
|
Planuję założyć działalność gospodarczą... Najpewniej będzie ona związana z handlem. Mam kilka pomysłów ale chciałbym pogadać o tym co może się przyjąć w Manchester.
Zależy mi też na tym, aby nie tylko targetem byli Polacy ale również Anglicy. Nie szukam gotowego pomysłu na biznes... chcę jedynie pogadać. |
|
Powrót do góry |
|
 |
hellenkaq
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2014 5:40 pm Temat postu: |
|
|
To może podzielisz się z nami tymi pomysłami? A czy masz doświadczenie w handlu? Czy wiesz jakie są realia związane z zarządzeniem tym wszystkim?
Dostęp do dostawców itd? Czy ma być to coś spożywczego? Czy nie masz preferencji jeżeli chodzi o asortyment? |
|
Powrót do góry |
|
 |
Equick
|
Wysłany: Pon Gru 29, 2014 6:27 pm Temat postu: |
|
|
W ostateczności będzie to pewnie sklep spożywczy - wiadomo, ludzie muszą coś jeść, więc pewnie klienci też się znajdą. Marże na początku nie będą duże - ot tak, żeby zachęcić.
Zastanawiałem się też nad innym asortymentem: szkło, asortyment, ewentualnie jakieś luksusowe rzeczy używane - coś w stylu antykwariatu. Co powiesz? |
|
Powrót do góry |
|
 |
hellenkaq
|
Wysłany: Wto Gru 30, 2014 6:18 pm Temat postu: |
|
|
Tego jest dużo - trudno Ci będzie przeskoczyć konkurencję. Poza tym pójdzie Ci sporo pieniędzy na towar itd.
A czy nie lepszym pomysłem będzie otworzenie drogerii? Ale mam tutaj na myśli drogerię z perfumami z feromonami, suplementami diety itd... Mam tutaj na myśli taki asortyment jak tutaj: http://online.fliphtml5.com/fbpn/uory/#p=2
Poza tym zobacz jakie oferują warunki:
- marża na poziomie 100-200%
- towar jest unikatowy;
- możliwość zwrotu towaru bez podawania przyczyny w ciągu 180 dni
- wydłużone terminy płatności,
- materiały promocyjne, banery itd w języku angielskim.
Szukaj lokalu i zaczynaj. |
|
Powrót do góry |
|
 |
Equick
|
Wysłany: Sro Gru 31, 2014 12:21 pm Temat postu: |
|
|
Przeanalizowałem sobie ten asortyment i myślę sobie, że jest w tym potencjał. A czy znasz może jakieś sklepy w których już to sprzedają? Wiadomo, że konkurencja nie zdradzi tajemnic handlowych... ale może masz jakieś info jak to się sprzedaje? |
|
Powrót do góry |
|
 |
bartolo5621
|
Wysłany: Pon Sty 19, 2015 11:32 am Temat postu: |
|
|
Chyba jednak coś w stylu sklepu spożywczego będzie najlepsze. Proste pomysły najbardziej się sprawdzają. Tak jak mówiłeś - ludzie jeść muszą, a jeśli jeszcze lokalizacja byłaby dobra to już w ogóle.
|
 |
hellenkaq
|
Wysłany: Pon Mar 09, 2015 3:48 pm Temat postu: |
|
|
Powiem Ci, że sklep spożywczy to nie do końca dobry pomysł. Dużym problemem jest odpowiedni lokal, dbanie o przeterminowane produkty. Poza tym są duże koszty własne utrzymania takiego lokalu.
Jest kilka takich sklepów które sprzedają ten asortyment o którym piszę i powiem Ci, że całkiem dobrze im to idzie. Jeżeli jesteś zainteresowany to więcej info wyślę na priv. |
|
Powrót do góry |
|
 |
nastess
|
Wysłany: Czw Wrz 03, 2015 7:33 am Temat postu: |
|
|
Może jakiś fajny sklep z ciuchami w dobrej cenie? Tylko jakiegoś dostawcę trzeba by znaleźć...
|
 |
RainbowSniper
|
Wysłany: Pon Wrz 28, 2015 9:23 pm Temat postu: |
|
|
Ostatnio coraz częściej otwierane są kawiarnie tematyczne, może warto w tym kierunku iść? |
|
Powrót do góry |
|
 |
bukowska34
|
Wysłany: Pią Gru 02, 2016 7:08 pm Temat postu: |
|
|
Najlepiej zdecydować się na biznes, na którym się znamy. Aby firma okazała się sukcesem trzeba posiadać odpowiednią wiedzę i mieć doświadczenie. Jeśli szukacie informacji na temat biznesu, rzućcie okiem na http://intaxo.pl/program-do-fakturowania - oni oferują program do fakturowania online i aplikację na telefon, prowadzą tez bloga, to dobre źródło wiedzy. |
|
Powrót do góry |
|
 |
sasa1111
|
|
Powrót do góry |
|
 |
THC
|
Wysłany: Sob Wrz 30, 2017 1:02 am Temat postu: |
|
|
Czy prowadzenie biznesu w UK jest bardziej przyjazne jeśli chodzi o formalności w porównaniu z tożsamym biznesem w Polsce? |
|
Powrót do góry |
|
 |
lulka
|
Wysłany: Czw Lis 09, 2017 8:14 am Temat postu: |
|
|
Od jakiegoś czasu planuje zareklamować swoją firmę, ponieważ zależy mi na większej ilości klientów. Słyszałam, że warto skorzystać z usługi
buzz marketing, a wy co o tym sądzicie? Jak zapoznałam się tą ofertą to muszę stwierdzić, że wydaje mi się ona bardzo dobra. Niespodziewałam się, że w tak szybki sposób można zrobić rozgłos danej branży. Dzięki tej opcji zyskamy pozytywne opinie i lepszą rozpoznawalność. |
|
Powrót do góry |
|
 |
olo444
|
Wysłany: Czw Gru 14, 2017 3:45 pm Temat postu: |
|
|
Pomysłów może być naprawdę całe mnóstwo Wystarczy trochę pomyśleć nad dobrą niszą
A czy znacie może jakąś dobrą firmę zajmującą się rejestracją leków? Ja się zastanawiam czy na przykład ta rejestracja leków byłaby warta uwagi. Co o tym myślicie? |
|
Powrót do góry |
|
 |
|