Go to Leeds-Manchester.pl homepageGo to forum.Leeds-Manchester.pl homepage

FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Wiadomości

Google Chrome

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Leeds-Manchester.pl Strona Główna -> Kwestie techniczne
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
xxmitaxx



Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 177
Skąd: 60632

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 4:46 am    Temat postu: Google Chrome Odpowiedz z cytatem

Czy ktorys z Panow moderatorow lud konstruktorow tej przepieknej i jakze uzytecznej strony moglby zrobic cos z faktem, ze kiedy uzywam Google Chrom'a strona nie wyswietla mi sie 8 na 10 razy a wyrzuca mi komunikat typu DNS server can not be found czy ogolnie error. Musze klikac odswiez dziesiatki razy az mnie polaczy. A np na telefonie laczy mnie od razu.
z gory dziekuje.
pozdrawiam.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Twoja ocena: 0 [+] [-]
xxmitaxx



Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 177
Skąd: 60632

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 4:49 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dowod ze nie klame

This web page is not available.

The web page at null might be temporarily down or it may have moved permanently to a new web address.

Here are some suggestions:
Reload this web page later.
More information on this error
Below is the original error message

Error 105 (net::ERR_NAME_NOT_RESOLVED): The server could not be found.

Jak rowniez

Oops! Google Chrome could not find www.leeds-manchester.pl
Suggestions:
Access a cached copy of www. leeds- manchester. pl
Try reloading the page
Search on Google:

Google Chrome Help - Why am I seeing this page?
ˆ2010 Google - Google Home
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Twoja ocena: 0 [+] [-]
nowy_nowa



Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 1199
Skąd: n-a

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 7:07 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

uzywam tylko google chrome i to od poczatku jak istnieje. Nigdy nie mialem podobnego zdarzenia o ktorym piszesz. Zobaczymy co na to reszta userow.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Twoja ocena: 0 [+] [-]
Uxbridge



Dołączył: 05 Sty 2007
Posty: 864
Skąd: Thames Valley

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 8:01 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Też używam wyłącznie Chrome (od pół roku) i również nie zauważyłem takich objawów. Tzn. owszem, ostatnio zdarza mi się coś podobnego ale mniej więcej raz na dwa dni.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Blog Twoja ocena: 0 [+] [-]
Pabloo



Dołączył: 02 Lip 2005
Posty: 288
Skąd: Upton

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 9:33 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

to nie problem z przegladarka, a z serwerem. Czasem leeds.pl jest niedostepne i zadna przegladarka tej strony nie otwiera.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM Yahoo Messenger Twoja ocena: 0 [+] [-]
KwiateK
Administrator


Dołączył: 16 Lip 2004
Posty: 153
Skąd: wroclaw

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 12:05 pm    Temat postu: Re: Google Chrome Odpowiedz z cytatem

xxmitaxx napisał:
Czy ktorys z Panow moderatorow lud konstruktorow tej przepieknej i jakze uzytecznej strony moglby zrobic cos z faktem, ze kiedy uzywam Google Chrom'a strona nie wyswietla mi sie 8 na 10 razy a wyrzuca mi komunikat typu DNS server can not be found czy ogolnie error. Musze klikac odswiez dziesiatki razy az mnie polaczy. A np na telefonie laczy mnie od razu.
z gory dziekuje.
pozdrawiam.


Na innych przeglądarkach wszystko działa OK?
Sądząc po komunikatach błędów, to wygląda na problemy połączenia do serwera Leeds-Manchester.pl lub serwera DNS, z którego korzystasz.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Twoja ocena: 0 [+] [-]
bolek



Dołączył: 22 Lut 2006
Posty: 716

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 4:00 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myśle, że w pierwszym poście macie odpowiedź:

"DNS server can not be found"

W ostatnim czasie też mam tego typu problemy - używam Firefoxa, najczęściej, gdy wpiszę coś w pasek wyszukiwania Google, ale zdaża się też i innymi stronami.

Internet dostarcza mi Virgin i to chyba tu jest problem.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Twoja ocena: 0 [+] [-]
efkolaia



Dołączył: 24 Maj 2006
Posty: 458
Skąd: efkolaia

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 6:26 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

ja mam ten sam problem a uzywam firefoxa, nie łączy z serwerem trzeba odświeżyć parę razy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Twoja ocena: 0 [+] [-]
nowy_nowa



Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 1199
Skąd: n-a

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 10:29 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

mam kilka komputerow do obslugi,zarowno w pracy , jak i w domu. Od Maca przez linux po kazda wersje windowsa ( pomijajac te stare typu win98 czy 2000) Przegladarki prawie wszystkie z tych "regularnych"........od opera poprzez firefox,explorer czy chrome. Nigdy podobnych problemow nie mialem. Owszem zdarza sie ze serwer "wisi" na ktorym jest domena leeds.pl ale NIE MA TO NIC WSPOLNEGO Z PRZEGLADARKA ! Bynajmniej ja nie zauwazylem Very Happy
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Twoja ocena: 0 [+] [-]
KwiateK
Administrator


Dołączył: 16 Lip 2004
Posty: 153
Skąd: wroclaw

PostWysłany: Wto Kwi 20, 2010 11:44 pm    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Pozwoliłem sobie zerknąć w IP użytkowników xxmitaxx oraz efkolaia i widzę, że korzystacie z usług tego samego dostawcy Internetu.
Myślę, że problem jest związany z serwerami DNS tego operatora.

Podejrzewam, że podobne problemy pojawiają się również przy korzystaniu z innych stron internetowych. Proponuję skorzystać z alternatywnego serwera DNS. Tutaj znajdziecie szczegóły jak to zrobić:
http://code.google.com/intl/pl/speed/public-dns/docs/using.html

Tego typu utrudnienia nie są zależne od konfiguracji naszych serwerów, aczkolwiek zrobimy wszystko, by pomóc w rozwiązaniu problemu. Wink
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Twoja ocena: 0 [+] [-]
xxmitaxx



Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 177
Skąd: 60632

PostWysłany: Sro Kwi 21, 2010 5:30 am    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dzieki wszystkim za podpowiedzi i profesjonalne podejscie do sprawy. Odbiegajac troszke od tematu czy ktos moze zna szybkie latwe i bezbolesne rozwiazanie do problemu zwiazanego z blokowaniem serwera rapidshare?? Grzebalem troszke na innych forach i kiedys kiedys jakims cudem znalazlem cos co podal czlowiek pracujacy dla ktoregos z ISP - jakis wlasnie kod ktory kopiowalo sie do, bodajze jak sie nie myle, gdzies w jakis sterownik albo REGISTRY i przestawalo blokowac rapida. Na forach czytalem rowniez, ze wiele ludzi ma ten problem i po kontakcie z rapidem jak rowniez ISP dostawali odpowiedz typu nikt nic nie blokuje - a rapid jak nie dzialal tak nie dziala ( momentami ). Jedynym skutecznym jak dotad rozwiazaniem jest dopisanie s do http:// w kazdym linku, ale to nie dziala jak uzywa sie managera. Jakies spostrzezenia, doswiadczenia??
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Twoja ocena: 0 [+] [-]
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Leeds-Manchester.pl Strona Główna -> Kwestie techniczne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach